注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

英海听涛

启用你的听觉,更自然地感受更辽阔的世界。——用进废退!

 
 
 

日志

 
 
关于我

喜欢科学,偏爱自然科学。也喜欢技术,儿时喜围观打锡壶的和锔盆锔锅的。当过工人,当过兵,第二故乡是湖南、广西和广东。

网易考拉推荐

1% > 99%?  

2015-03-11 16:19:13|  分类: 社会与人生 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |
 

­——是的,你问我世界上最富有的百分之一人口拥有多少全球的财富。

——我给你的选项有38%,48%,或58%。

——我猜是38%,根据是我想像不出他们能拥有比这更多。

——我喜欢你的想法,哈利,可是正确的回答是(B)48%。这最富有的百分之一很快就将拥有超过世界上所有其他人了,这是反贫穷慈善组织牛津饥荒救济委员会(施乐会,乐施会)的一项研究结果。

——我真觉得很震惊,这么少的人能拥有这么多!

 

——《6分钟英语》/《富有世界中的贫穷》,BBC 2015.03.05

-- Yes, you asked me how much of the global wealth is owned by the richest one per cent of the world’s population.

-- And the options I gave you were thirty-eight percent, forty-eight percent, or fifty-eight percent.

-- And I guess thirty-eight percent based on the fact that I couldn’t imagine them owning more than that.

-- I like your thinking, Harry, but I am afraid the correct answer is actually (B) forty-eight percent. The wealthiest one per cent will soon own more than the rest of the world’s population, that’s according to a study by anti-poverty charity Oxfam.

-- I think it’s truly shocking that such a small number of people can own so much.

 

-- 6 Minute English / Poverty in a rich world, BBC 2015.03.05

  评论这张
 
阅读(87)| 评论(8)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017