注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

英海听涛

启用你的听觉,更自然地感受更辽阔的世界。——用进废退!

 
 
 

日志

 
 
关于我

喜欢科学,偏爱自然科学。也喜欢技术,儿时喜围观打锡壶的和锔盆锔锅的。当过工人,当过兵,第二故乡是湖南、广西和广东。

网易考拉推荐

外来植物入侵南极  

2012-03-23 20:57:24|  分类: 环境与农业 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |
 

外来的植物种类正在通过到访南极地区的科学家和旅游者们携带的种子入侵南极外围地区。

斯坦陵布什(或译斯泰伦博什,在南非)大学的史蒂文-乔恩对访问南极的人们随身的包袋、靴子和衣服进行了搜寻,计算出一年时间里带到南极的种子总数达7万颗。

入侵种类已经占领了南极半岛西部。人们担心如果气候按照预计的趋势继续变暖,这些植物以及将要到达这里的新种子会繁荣起来。——《坦诚科学家》,英国 2012/3/12

听原话:

文稿:

Alien plant species are invading the fringes of Antarctica through seeds brought in by scientists and tourists visiting the region.

Steven Chown from Stellenbosch University searched for seeds attached to the bags, boots and clothing of Antarctic visitors, and calculated that 70,000 seeds in total were brought in over a one year period.

Invasive species are already established along the western Antarctic Peninsula and it’s feared that if the climate warms as predicted, these plants as well as new seeds arriving on the scene could flourish. –Naked Scientists, UK 2012/3/12

  评论这张
 
阅读(69)| 评论(3)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017